FAQ

Zeker. Verbatex is een sterk merk voor distributeurs. De eindconsument koopt het product onder jouw naam.

Gemiddeld gezien neemt een bestelling een achttal weken in beslag. Deze termijn is natuurlijk afhankelijk van het assortiment dat je bij ons bestelt. Een order kan verzonden worden wanneer de laatste kwaliteit of kleurbank geweven is. Niet alle kleurbanken en kwaliteiten staan opgesteld, waardoor de tijd wat kan oplopen.

Indien je slechts één referentie wenst te bestellen, dan is de levertermijn uiteraard korter.

Neen, maar door de weefconstructie met hoge densiteit, passeren zo goed als alle kwaliteiten de American Flammability test.

Al onze producten voldoen aan de basis kwaliteitsnormen.

Viscose is vochtabsorberend. Dergelijk tapijt bezorgt een verkoelend effect aan de blote voet in de zomer en een warm gevoel in de winter. Een viscosetapijt is dus zeer aangenaam wanneer je er blootvoets op loopt.

Polyester- en vlakweeftapijten zijn makkelijk in onderhoud. In winkels krijgen de tapijten veel te verduren. Viscose is daarom niet aan te raden, want de haren worden platgelopen en vuil. Drukke prints zijn dan meer geschikt.

Bovendien is viscose niet wasbaar, tenzij dit door een professionele cleaning wordt uitgevoerd.

De meeste getouwen op onze productiesite zijn vier meter breed. Daardoor zijn we heel flexibel in het aantal maten dat we aanbieden. Tappijttegels zijn niet mogelijk, maar je kan wel onze tapijten aankopen op rollen van vier meter en zelf versnijden in een formaat naar keuze.

Het is normaal dat de afgesneden vezels van een viscosetapijt de eerste weken loskomen. Wij weven automatisch dubbelstuktapijten die op touw doorgesneden worden. Zo verkrijgen we een boven- en onderstuk waar de korte vezels eruit komen. Regelmatig stofzuigen vermindert dat proces.

Viscose wordt gemaakt van cellulose en is dus absorptiegevoelig. Omdat water zorgt voor kleurverschil op het tapijt, valt water absoluut te vermijden. Een viscosetapijt kan je het best onderhouden door regelmatig te stofzuigen. Je zet de haren daarmee opnieuw mooi recht en vuil dringt minder diep door. Een goed onderhouden tapijt gaat heel lang mee.

Viscosetapijten zijn geschikt op plaatsen waar niet veel doorloop is en vuile vlekken zo goed als geen kans maken.

Wij hebben een hart voor het milieu en dragen daar ons steentje aan bij. Onze onderneming is GRS-gecertificeerd. We gebruiken uitsluitend ecologische materialen en doen het nodige om zoveel mogelijk te recycleren.

Meer weten over onze duurzame initiatieven? Neem hier dan zeker een kijkje.

Onze producten beschikken over het OEKO-TEX-100 label. Daarmee garanderen we dat onze tapijten geen schadelijke stoffen bevatten.

Wij werken met dubbelstuktouwen en een face to face loom. Een weefsel wordt dus altijd in het midden doorsneden, waardoor we twee tapijten verkrijgen die gespiegeld zijn aan elkaar. Als je één tapijt wil laten weven, bekom je dus automatisch een dubbel.

Cookies

Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, moet je cookies toestaan.

Instellingen

Vereist voor de goede werking van de website, kunnen niet uitgeschakeld worden.

Houden informatie bij over hoe je onze website bezoekt.

Houden je surfgedrag bij om je relevante reclame op andere websites te kunnen aanbieden.