Viscose

Een viscose tapijt is een blikvanger in elk huis. De fijne patronen in combinatie met een rijke kleurstelling en een natuurlijke zijdeachtige glans geven uw interieur extra sfeer. Het is een duurzame, zachte stof en een zeer populair textiel dat oorspronkelijk werd ontwikkeld als vervanger voor zijde.

Luxueuze uitstraling

Viscose tapijten hebben een heldere en frisse uitstraling dankzij de briljante kleurabsorbtie en luster van de vezel. Viscose laat een maximale kleurpenetratie toe, een reden waarom de kleuren van viscose tapijten zo levendig zijn. Individuele draden van viscose kunnen gemakkelijk worden gekleurd met bijna elke soort stof. Als gevolg daarvan creëren ontwerpers een enorme verscheidenheid aan producten die zich onderscheiden door decoratieve tekeningen, vaak als een echt kunstwerk.

Feit is dat zijde nog steeds het duurste materiaal is, waardoor niet iedereen zich een tapijt van dergelijke grondstoffen kan veroorloven. Daarom is viscose zo populair geworden – voor dezelfde eigenschappen en hetzelfde uiterlijk betaal je een lagere prijs.

Viscose

Ecologisch & duurzaam

Aangezien viscose wordt gemaakt van natuurlijke houtpulp, is het niet per definitie een vervuilende stof. Cellulose is een natuurlijk product, dat op natuurlijke wijze in het ecosysteem wordt gerecycleerd. Het duurt slechts 8 weken voordat het volledig biologisch afbreekbaar is. De viscose die we bij Verbatex gebruiken, is afkomstig van cellulose die wordt gewonnen uit SFC snelgroeiend geoogst hout wat bijdraagt tot een circulaire economie. Door onmiddellijk kleur toe te voegen aan de viscose tijdens de vezelproductie (dope dyed fibres) beperken we ook het verbruik van water en energie met 50% en is de kleurvastheid van de viscose veel beter dan bij conventionele verftechnieken.

Familievriendelijk

Een viscose tapijt is zeer comfortabel om met blote voeten op te lopen, omdat het zacht en natuurlijk aanvoelt. Viscose is een goede isolator en is lekker warm in de winter en aangenaam fris in de zomer.

Een andere reden voor het comfort is het feit dat viscose geen statische lading heeft, waardoor het veilig is voor het hele gezin om op te lopen. Het is een niet-allergene vezel. Dergelijk materiaal veroorzaakt geen negatieve reacties op het lichaam.

Een ander voordeel van deze natuurlijke vezel is dat viscose een niet-smeltende vezel is. Dat betekent dat het een vrij lage ontvlambaarheid heeft. Daar wij onze producten vrij dicht weven, slagen deze allemaal voor de CFR 1630-FF 1-70 Standard for the surface flammability of carpets and rugs.

Bovendien worden er geen schadelijke chemische producten gebruikt bij het produceren van viscose , noch worden ze erin verwerkt.

Venus9966 297440 26226
Bekijk onze lookbook 2024
Lookbook 2024 website

Cookies

Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, moet je cookies toestaan.

Instellingen

Vereist voor de goede werking van de website, kunnen niet uitgeschakeld worden.

Houden informatie bij over hoe je onze website bezoekt.

Houden je surfgedrag bij om je relevante reclame op andere websites te kunnen aanbieden.