Gerecycleerd katoen

Innovatieve vezel Onze bijdrage aan een circulaire economie

Voor de onderlaag van al onze kwaliteiten gebruiken we gerecycleerd katoen. Dit is een innovatieve vezel waarbij de resten en zelfkanten van kledingproductie terug in vezels worden omgezet om terug tot garens te spinnen.

Naar schatting wordt tot 40% van het geteelde katoen verspild tussen de oogst in het katoenveld en de productie van een afgewerkt kledingstuk, wat neerkomt op ongeveer 600.000 ton katoenvezel die elk jaar door spinnerijen, weverijen en stoffenfabrikanten wordt weggegooid. Dit "afval" komt soms rechtstreeks op stortplaatsen terecht en draagt bij tot de vorming van percolatiewater wanneer het ontbindt, waardoor zowel oppervlakte- als grondwaterbronnen kunnen worden verontreinigd.

Gerecycleerd katoen wordt verkregen door afval van weefsels en zelfkanten te ontwarren en het terug te spinnen tot garen. Dit textielafval wordt gesorteerd op kleur en vervolgens mechanisch uiteengetrokken tot vezels. Door dit proces worden katoenvezels korter en zwakker, en daarom worden gerecycleerde katoenvezels vaak gemengd met een niet-gerecycleerde vezel voor de sterkte. Omdat het gerecycleerde katoen niet wordt aangeverfd, is de hoeveelheid energie, water en kleurstof die bij de productie wordt gebruikt veel kleiner dan voor nieuw katoen garen.

Dit productieproces draagt bij aan een circulaire economie.

Geregenereerd katoen 1a

Bezoek de showroom

Wens je een inkijk in onze stijlvolle kwaliteiten en designs?
Verbatex showroom 2024

Cookies

Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, moet je cookies toestaan.

Instellingen

Vereist voor de goede werking van de website, kunnen niet uitgeschakeld worden.

Houden informatie bij over hoe je onze website bezoekt.

Houden je surfgedrag bij om je relevante reclame op andere websites te kunnen aanbieden.