Wol

Omdat duurzaamheid in onze productie belangrijk is, werken we samen met een Europese wolspinner om een natuurlijk ongeverfd artisanaal ogend wollen garen van Europese schapen te laten spinnen. Om producten met een handgemaakte look te verkrijgen, gebruiken we een ongewassen gekaarde wol met onregelmatigheden in het spinproces.

Zacht en comfortabel

Wij kozen voor het produceren van een milieuvriendelijk tapijt dat daarnaast ook een streling is voor het oog en een genot voor de huid dankzij zijn zachtheid. Omdat wol warmte vasthoudt, voelt een wollen tapijt altijd lekker warm aan. Wat enorm aangenaam is om 's winters met blote voeten over te lopen.

Veerkrachtig

Deze tapijten staan bekend om hun veerkrachtige karakter. Wol keert na verloop van tijd altijd terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Dit zorgt ervoor dat je geen last hebt van indrukken of een platgelopen tapijt. Wol heeft het grootste absorptievermogen van alle natuurlijke vezels en is van zichzelf vuilafstotend. Dit heeft alles te maken met de vetlaag die het materiaal van nature bevat. Dit vetlaagje zorgt ervoor dat vlekken zich moeilijk kunnen hechten en ze gemakkelijk te verwijderen zijn met een tapijtreiniger.

Wol 1a

Vlamvertragend

Een wollen tapijt is van nature brandvertragend. Dit is niet alleen goed om weten, maar ook erg handig mocht er een vonkje uit de open haard springen. Het brengt weinig of geen schade toe.

Ecologisch & innovatief

Onze wol komt van garens van de beste spinnerijen in Europa. Dit garandeert ons een absolute controle over het productieproces, dat het schuren van de ruwe wol, het mengen, het kaarden, het spinnen en het afwerken omvat. Omdat kwaliteit en innovatie tot onze belangrijkste aandachtspunten behoren, zijn de productietechnieken en -processen sinds de oprichting van ons bedrijf voortdurend verbeterd.

Onze productie is sterk geautomatiseerd en gedigitaliseerd en wordt volledig gemonitord, wat resulteert in een traceerbaarheid van al onze tapijten.

Afvalgarens en afvaltextiel worden volledig gerecycleerd en na verwerking hergebruikt voor verschillende doeleinden zoals de auto-industrie, wegenwerken, geregenereerde garens, enzovoort.

Een deel van onze energie wordt opgewekt via zonnepanelen op het dak van onze bedrijfsgebouwen.

Bezoek de showroom

Wens je een inkijk in onze stijlvolle kwaliteiten en designs?
Verbatex showroom 2024

Cookies

Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, moet je cookies toestaan.

Instellingen

Vereist voor de goede werking van de website, kunnen niet uitgeschakeld worden.

Houden informatie bij over hoe je onze website bezoekt.

Houden je surfgedrag bij om je relevante reclame op andere websites te kunnen aanbieden.