Historiek

Historiek Over Verbatex

Familiebedrijf vol passie

Sinds 1971 is Verbatex een rasecht familiebedrijf waar alles begon met thuiswevers en interieurstoffen. Dankzij de knowhow die binnen de familie aanwezig was, investeerde Verbatex doorheen de jaren heel hard in een internationaal inzetbaar machinepark vol custom-made opties. Daardoor bieden we vandaag exclusieve decoratietextiel en verfijnde tapijten voor uiteenlopende sectoren. Als Belgische producent is Verbatex toonaangevend in de nichemarkt van viscose tapijten.

De vier zaakvoerders Frank, Isabelle, Tony en Vincent hebben allemaal hetzelfde doel: hun passie voor decoratietextiel en tapijt overbrengen aan hun klanten. Bij het innovatieve Verbatex reken je dus op diepgaande expertise, liefde voor het vak en sublieme designs van diverse kwaliteiten.

DSC07422

Visie en missie

Oog voor trends, duurzaamheid en kwaliteit

Door ons steeds verder te specialiseren in innovatieve producten, bouwen we verder aan onze gediversifieerde portefeuille. We spelen snel in op trends, blijven inzetten op duurzaamheid en gaan op zoek naar mogelijkheden om onze ‘made in Belgium’ producten zo kwalitatief mogelijk aan te bieden. We houden ons oog daarvoor enkel op de allerbeste grondstoffen. Omdat we beschikken over een van de meest flexibele confectielijnen ter wereld, kunnen we snel aan jouw vraag beantwoorden. Kleine hoeveelheden of uitgebreide assortimenten binnen verschillende kwaliteiten? We leveren rechtstreeks een ruim aanbod decoratietextiel en tapijt dat je zelf uit onze collecties samenstelt en internationaal kan vermarkten.

DSC04424
"Door onze zorgvuldig uitgezochte garens te combineren met een breed gamma kleurbanken, geven we elk product een diepgaande verfijning. De stoffen en tapijten met zelf ontwikkelde dessins, kenmerken zich met een zachte, natuurlijke feeling en finesse." Ons handelsmerk: verfijning en kwaliteit

Made in Belgium

Made in belgium logo

Onze producten zijn 100% made in Belgium. De burelen en productiesite voor tapijten zijn gevestigd in Heule, de productie-unit voor interieurstoffen bevindt zich in Vichte. Ondanks de hoge lonen en belastingen, geloven wij in het maken van modeproducten met toegevoegde waarde. Onze moderne productiefaciliteit is uitgerust met machines van Vandewiele, waar we met onze diepgaande knowhow en technologische kennis custom-made opties aan toevoegden.

Daardoor is het mogelijk om onze ingewikkelde tekeningen gedetailleerd te weven en flexibel te werken. De automatisatielijn biedt gediversifieerde verpakkingsmogelijkheden, maar ook in robotisatie blijven we verder investeren. Zo halen we het maximum uit onze productie en bieden we kwaliteiten aan die niemand ons nadoet.


Bobijnopzetter
"100% viscose of polyester: onze kleurbanken zijn aangepast aan uiteenlopende sectoren die we keer op keer evalueren en vernieuwen." Verbatex NV
Bekijk onze lookbook 2024
Lookbook 2024 website

Cookies

Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, moet je cookies toestaan.

Instellingen

Vereist voor de goede werking van de website, kunnen niet uitgeschakeld worden.

Houden informatie bij over hoe je onze website bezoekt.

Houden je surfgedrag bij om je relevante reclame op andere websites te kunnen aanbieden.