Duurzaamheid

Ecologisch verantwoord ondernemen

Wij doen bij Verbatex ons uiterste best om verspilling in ons productieproces en onze andere activiteiten zoveel mogelijk te beperken. Daarvoor doen we de nodige inspanningen.

  • Onze daken zijn bedekt met 10.500 m² zonnepanelen.
  • Houten palletten worden gerecupereerd.
  • Dankzij automatische spoelopwinders worden bobijnen bijna 100% opgebruikt.
  • Viscose- en de meeste van onze polyestergarens zijn dope dyed. Deze technologie voegt het kleurpigment toe tijdens de extrusie van het garen en reduceert het watergebruik tot een minimum.
  • Alle karton die we gebruiken is 100% gerecycleerd.
  • Afval van tapijten, afsnijdingen, restgaren, plastic, huishouden, metaal en olie wordt gesorteerd en opgehaald voor recyclage.
  • We vermijden overproductie, produceren enkel op vraag van onze klanten en behouden zo altijd kwaliteit.
  • ...
DSC07422
"Elk product wordt samengesteld met duurzame grondstoffen. Kleuren worden gemaakt via dope dyed technologie om het watergebruik te verminderen en een goede licht- en kleurechtheid te garanderen." Ecologische materialen

Viscose

Viscose is gemaakt van natuurlijke houtpulp. De cellulose die wij gebruiken is afkomstig van SFC-gecertificeerd snelgroeiend en geoogst hout. Cellulose is een product dat natuurlijk in het ecosysteem wordt gerecycleerd.

Gerecycleerd katoen

Voor de achterkant van al onze kwaliteiten gebruiken wij een innovatief gerecycleerde vezel die hergebruik van afval mogelijk maakt. Zo dragen we ons steentje bij aan een circulaire economie.

Wol

Door gebruik te maken van natuurlijke wol met onregelmatigheden, krijgen onze wollen tapijten een handmade look. We werken daarvoor uitsluitend samen met goede wolspinners die deels spinnen met natuurlijk ongeverfd wollen vezels van Europese schapen.

Polyester

Polyester is een synthetisch garen dat vervaardigd wordt uit aardolie. De garens hebben een hoge sterkte en zijn gemakkelijk in onderhoud. Met de twist van het garen zorgen we ervoor dat het uitzicht van het eindproduct even fijn oogt als met een ander materiaal.

Viscose chenille

Viscose chenille is een zacht, vederachtig garen dat een natuurlijk fluweelachtig uiterlijk heeft. Dit garen wordt in België geproduceerd.

"Sustainability is KEY" -

Cookies

Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, moet je cookies toestaan.

Instellingen

Vereist voor de goede werking van de website, kunnen niet uitgeschakeld worden.

Houden informatie bij over hoe je onze website bezoekt.

Houden je surfgedrag bij om je relevante reclame op andere websites te kunnen aanbieden.