Polyester

Synthetische garens Met een enorme kleurvastheid

Polyester garens zijn synthetische garens die uit aardolie worden vervaardigd. Deze garens zijn zacht, hypoallergeen, hebben een goeie stabiliteit, een hoge lichtechtheid en zijn heel makkelijk in onderhoud. Bij morsen of vlekken kan je een polyester tapijt makkelijk schoonmaken met water en milde zeep.

Een belangrijke eigenschap van deze vezel is dat hij zeer goed kleur vasthoud. Dit biedt de mogelijkheid tot kleurrijke tapijten. Het is een zeer duurzame vezel, die daarbovenop vrijwel niet kreukt of krimpt.

Wij gebruiken polyestergarens deels in onze kettingdraden (gesponnen garens) voor de sterkte tijdens het weven en deels voor pooldoeleinden. In poolgarens gebruiken wij filamentgarens die geen pilling vertonen.

Polyester garens voor pooldoeleinden hebben een breed toepassingsgebied. Hoe fijner de filamenten en hoe meer filamenten er worden gebruikt, hoe zachter het garen. De twist van het garen beslist over het uiteindelijke uitzicht van het product. Garens met een hogere twist worden meer gebruikt in producten met een hoge dichtheid. Garens met een lage twist worden gebruikt in producten met een lage dichtheid en minder design definitie.

Aangezien we bij Verbatex bekend staan om onze fijne viscose tapijten, willen we deze filosofie altijd handhaven in al onze producten, zelfs als we synthetische materialen gebruiken. Het gebruik van synthetische materialen moet een toegevoegde waarde geven aan het eindproduct in look of in gebruik. Daarom laten wij onze polyestergarens ontwikkelen volgens de eigenschappen die wij in onze eindproducten wensen te bereiken.

Polyester Touch 1a

Bezoek de showroom

Wens je een inkijk in onze stijlvolle kwaliteiten en designs?
Verbatex showroom 2024

Cookies

Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze website, moet je cookies toestaan.

Instellingen

Vereist voor de goede werking van de website, kunnen niet uitgeschakeld worden.

Houden informatie bij over hoe je onze website bezoekt.

Houden je surfgedrag bij om je relevante reclame op andere websites te kunnen aanbieden.